A megértő sorozatgyilkos

 Többször megírtam és elmondtam már: amikor pihenni, agymosni vágyom, kriminális sorozatokat nézek. A CSI és az NCIS különböző változatait, a Taggart-ot és más ilyeneket. 

Ezek között furcsa helyet foglal el a Gyilkos elmék. Engem valamiért minden felkavar, de ez a sorozat különösen. Ennyi agyament őrültet, ennyi pszichopatát, szadistát, szociopatát és ölésfüggőt... Nem is tudom, hogy fejezzem be a mondatot.

Mégis mindig meglep, mennyire jó színészek játszanak ezekben a sorozatokban. Ha olykor belepillantok a Barátok közt-be, olyan mesterkéltnek tűnik minden egyes replika! Ezek a sokat szidott amerikaiak meg hozzák a figurákat s esetleg, mint a Castle-ban, még humoruk is van.

Legutóbb, talán fél éve lehetett, egy olyan részt sugároztak a Gyilkos elmékből, amelyben egy őrült harminc éve gyilkol, mindig megöli a férjet, megöli és megerőszakolja a feleséget, a gyermeket viszont életben hagyja. Az epizód nem fejeződött be, hétfőn folytatták.

Alig is vártam a remegést, a pánikot és Tim Curry remek játékát. Benne nem kellett csalódnom, a forgatókönyvben viszont igen. Olyan fájdalmasan jó és megértő ember lett a sorozatgyilkosból, hogy minden hitelét elvesztette, számomra mindenképpen. Már akkor gyanút fogtam, amikor egy asszony táncolt a gyermekével a mezőn, szentimentális fényekben és Cohen-számokra... Imádom Cohent, de itt rosszra használták.

Azért fogom én még a Gyilkos elméket nézni...

A bejegyzés trackback címe:

https://jodemenysegfoka.blog.hu/api/trackback/id/tr402844140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Háháhá, nézzed meg a Jóban rosszbant, doktorálni lehetne az "erdélyiek a magyar sorozatfilmek" témában. A CSI-okkal az a baj, hogy annyira technicizált, hogy egy adott pillanatban nyugodtan ki is vonhatnák a színészeket belőle. Hulla - kémcső - mikroszkóp - vége. Kivéve az NCIS-t, mert ott jók a szerzők, asszem a humor Dondald P Belissariotól jön. A Gyilkos Elméket meg nem bírom megnézni, mer félek.
b.
@tsetten: Nem is tudtam, hogy olyan félős vagy...:) Meg azt sem, hogy a producerek írják a poénokat.
valamikor régesrég Marosvásárhelyen megvehettem egy könyvet,Káin és Mózes ciműt.Nyilván azt hittem,bibliai téma.Nem,pszihiátriai fogalmak között vergődhettem,amig egyharmadánál feladta a magyarnyelv tudásom a gondolatvezetés követhetőségét.Azonban annyira reájöttem,hogy e nevek tiposzoká alakultak a könyv nagytudású szerzőjének az irásában.Erre valahogy reákattanva a József-tiposz kitalálójává lettem.Olyan embereknél tapasztalható,akik mindenhez értenek,sohase nincs kudarcélményük,mindig mindent jól csinálnak,etikailag szinte fedhetetlenek,ha mégsem,akkor kötelező elnézni nekik nagyérdemeik miatt.Egy ilyen alkatú személyiséget kelle eljátszon nemrég egy filmben a börtönszökevény,akit valószinüleg jogosan itéltek el a felesége meggyilkolásával,-jól főz,autót javit,padlót tisztit,háztetőt ácsolva megjavit stb,szeliden szeretkezik,krikettre tanitja az árvult fiucskát stb,stb.aztán menekülnie kell továb.Nem néztem végig a filmet.Mert aki már 5 évet lehúz köztörvényesek között köztörvényes búnökmiatt,abból még éveken keresztül árad a börtön-figura,-abból nem lesz egy félóra alatt ilyen kedves alak.Nem sikerül József-tiposszá válni annak,aki nem az.Aki pedig az,még akkor se kerül börtönbe,ha nagyon megérdemelne nehány beakasztást.