Mindenkori veszélyek

„Feltétlenül szükséges, hogy minden állampolgár már ma estétől kezdve megértse, hogy a súlyos incidenseket revizionista és történelmi elégtételre vágyó körök és a külföldi kémszolgálatok szervezték és irányították, azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy zűrzavart keltsenek és destabilizálják a helyzetet, hogy az ország függetlenségét és területi szuverenitását felszámolják." Ez a szöveg a mai magyar jobboldalon is megállná a helyét, holott nem onnan származik. Hanem Nicolae Ceauşescu elvtárs 1989. december 20-án tartott telekonferenciájából, csak éppen kihagytam belőle azokat az utalásokat, melyek egyértelművé teszik, mikor és hol hangzott el. Mellbevágó, hogy ismétli magát a történelem, s mi mennyire nem tanulunk belőle. Alig telt el húsz év, s megint azt halljuk, külföldi körök az ország függetlenségére törnek. Úgy látszik, ez valami univerzális magyarázat, ha erőszakos emberek sarokba szorítva érzik magukat.

A bejegyzés trackback címe:

https://jodemenysegfoka.blog.hu/api/trackback/id/tr743569357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rettenetest teszik a hülyét az emberek, amikor azzal szembesülnek, hogy pont az a (szélső)jobb, amelyik napi 24 ótár komcsizik teli torokból, milyen közel áll ideológiailag a hajdani román nemzetikommunizmushoz…
@kesztió: Ha ideológiailag nem is, retorikailag mindenképpen.
Ideológiailag is.

Abortusztilalom, homofóbia, nacionalizmus, szabadpiac-, bank- és tőkeellenesség, tekintélyelvűség, militarizmus, halálbüntetés-pártiság.

Mindez csak úgy, rögtönözve, 30 másodperc alatt. Képzeld, ha még el is gondolkoznék a dolgon…
@kesztió: Bele sem merek gondolni... :) De igazad van, csak az a helyzet, hogy mindannyian szerelmesek vagyunk a gondolatainkba, éppen ezért fáj, ha szembesítenek a VALÓDI tartalmukkal. Szörnyen vigasztaló, hogy mi mindent elárul a puszta beszédünk... :)