Akinek vers jár az eszében - a ZRWK rajzversenyéről és a Költészet Világnapjáról

"Milyen vers jár az eszedben?" Ezt a Zilahi Református Wesselényi Kollégiumban láttam az egyik rajzon, mely a Noémi szervezte versenyre készült. A kiírásban az szerepelt: rajzold meg Petőfi Sándor Facebook-profilját, és az egyik szemfüles gyerkőc többek között ezt írta a profilra.

De volt Petőfi motorbiciklin, Petőfi lájkokkal körülvéve, Petőfi, illetve Megyeri kiborult tintásüvege, Petőfi minden oldalról. Volt nagy sötétség, melyben csak a magyar zászló világított. A gyerekek fantáziája volt, a gyerekeké, és persze a tanároké, akik engedték, hadd szálljon a fantáziájuk, és elmagyarázták a rajzolás szabályait.

Ma, a Költészet Világnapján örömmel gondolok erre a tegnapi versenyre. Egy nagy költő kapcsán lódult meg a képzelet, és ha máskor nem is, két órára költő lett minden gyermek. Azt hiszem, ha a vers egyik lehetséges meghatározása az, amit egy másik nagy Sándor, Kányádi gyűjtött: "a vers az, amit mondani kell", a költő meghatározása az lehetne: "akinek vers jár az eszében". A költészet pedig az az áram, melynek révén a vers közlekedik.

 

rajzverseny1.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jodemenysegfoka.blog.hu/api/trackback/id/tr17286397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása