Még egyszer a Nagy Lovagkeresztesről

Úgy látszik, az EMI úgy gondolja, ha valaki "egy Kárpát-medencei összmagyar nemzetben gondolkodott és cselekedett", akkor már mindegy, mit gondol egyébként. Szerintem viszont nagyon nem így van.

Szerintem ugyanis a gyűlölet nem szeretet, és sehogy sem válhat szeretetté. Az irigység nem nagyvonalúság, és sehogy sem válhat azzá. Aki olyan gyűlöletet és irigységet érez, mint a Nagy Lovagkeresztes (lassan egyedül lesz, hát igazán naggyá válik), annak a szeretete és nagyvonalúsága nem hiteles. A közleményben emlegetett kettős állampolgárság ügye többek között az irigységen bukott meg, de nem szabhatjuk meg azoknak a körét, akikkel szemben az irigység már nem annak számít. Főleg akkor nem, ha mint NL, rendkívül kereszténynek véljük magunkat. 

Aki gyilkosságra buzdít, az sem lehet keresztény, márpedig NL igenis gyilkosságra buzdít. Nem idézem a passzusokat, mert felfordul a gyomrom, és különben is tele van velük a net. Az, hogy valaki antiszemita, nem azon múlik, hogy más azt mondja, nem is antiszemita, hanem azon, amit ő maga mondott és mond.

Éppen ezért a keresztek visszaadása nem "politikai műhiszti", hanem nagyon is indokolt emberi felháborodás. És ezt, az emberit, nem lehet elválasztani a magyartól. Nem az a magyar, aki mindenki mást halálosan gyűlöl. Nem is értem, miért kell ezt magyarázni.

A bejegyzés trackback címe:

https://jodemenysegfoka.blog.hu/api/trackback/id/tr1211689773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Amúgy akkor már egy kis eszmefuttatási csemege:

Egy „Kárpát-medencei összmagyar nemzetben gondolkodás és cselekvés” jelenlegi helyzetben legértelmesebb és leglogikusabb megnyilvánulása az, hogy valaki mindent megtesz a nemzetállamok nélküli, konkrétabban kisrégiók szoros föderációján alapuló, egységes Európáért. Mert ilyen körülmények között valóban szabad kezet kaphatnának a különböző etnokulturális nemzetek, hogy szabadon, nemzetállami gáncsoskodás nélkül építhessék ki a testreszabott kulturális, oktatási stb. struktúráikat.
Micsoda véletlen, hogy Bayer Zsóti (nehogy már ne írhassam le a Nagy Lovagkeresztes nevét) pont a minél szuverénebb nemzetállamok Európájáért keresztesháborúzik…
@kesztió: Így van, Zoli, magam is gondoltam erre. De hogy egyértelműbb legyen, nem írtam le mindent, amire gondoltam.
süti beállítások módosítása