Hol imalánc van, ott imalánc van

Nem tudom, melyik században élek. A szótár elavult, korszerűtlen, provinciális, a gesztusok szintén. 

Néhány hónappal ezelőtt írtam a pomázi Sándor Kinga rettenetes klapanciájáról, melyben Orbán Viktort védi gyakorlatilag mindenki ellen. Most meg azt kell olvasnom, imaláncot indítottak a hőn szeretett vezérért, hogy megvédjék "a liberálisokkal, a szabadkőművesekkel és az unióval szemben", akiktől ő viszont a keresztény Európát védi. Miközben a nyilatkozatok szerint az ima senkinek sem árt, már ez az indoklás is ártani szeretne nem is kevés embernek, ha meggondoljuk, hány tagországa van az uniónak, hány zsidó él még mindig, minden imalánc ellenére is (a szabadkőműves az ő metaforájuk), és hány ember határozza meg magát szabadelvűként (ezek szintén lehetnek zsidók a mélykeresztények szerint). Az imalánc nem kispályás.

Tehet-e egy személyiség arról, hogy kik imádják? Én azt gondolom, tehet, hiszen a retorikájával és a gesztusaival megüzeni, milyen ő, és abból következtetni lehet arra, hogy mit vár el a támogatóitól. Nem tudtam elképzelni, hogy a XXI. században még valamiféle Csaba vagy Árgyélus királyfit lehessen faragni valakiből, méghozzá sikerrel. Azt sem tudtam elképzelni, hogy bencés szerzetes ilyesmire vetemedjen. A világnak ezen a részén még kevésbé tudtam, hiszen huszonéve ujjongtunk, amikor megszabadultunk azoktól, akiket éjjel-nappal dicsőíteni kellett. Úgy látszik, nem bírtuk sokáig dicsőítés nélkül. Akkoriban az egyház kevésbé vehetett részt ilyesmiben, most szomjazva és kapálózva belevetette magát.

Az egyháznak (tisztelet a kivételnek) szemlátomást nem elég Isten, ez a láthatatlan, megközelíthetetlen Valaki. Az egyháznak konkrét személyiség kell, akiért Istent megszégyenítő módon lelkendezzen. És ugyanez kell a híveknek is (ismét tisztelet a kivételnek). Rajongani, egyetérteni, odaütni annak, aki nem ért egyet, de legalábbis imádkozni ellene. 1989-ben vagy korábban megürült annak a helye, akiért ezek szerint mégiscsak sokan rajongtak. Most ez a hely végre betölthető, és be is töltik késedelem nélkül. És persze ők, a legkevésbé keresztények, játsszák el a kereszténység hamis operáját.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jodemenysegfoka.blog.hu/api/trackback/id/tr811926777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mi,melykeresztyenek,-ennek tartom magam,s sok jo baratomat-,mindenfele megnyilatkozasunkban a zsidosagot tiszteljuk,sok zsido baratunk van,plussz en szemelyesen zsido osokkel is hivalkodhatok.Gondolom a cikk szerzoje inkabb idezojeles melykeresztyenekrol tesz emlitest,mint antiszemitakrol,azaz olyanokrol,akiknek halvany lila belrendszeri koduk sincs arrol,hogy kicsoda Jezus,mit jelent keresztyennek lenni,mit jelent zsidonak lenni,de keresztenyi reklamokkal feszitenek es feszitenek meg,aki csak a kormuk koze kerul.
S mi köze az imának a személyi kultuszhoz? Semmi.

S hogy jönnek ide a zsidók?

Miről akartál egyáltalán írni?
Már bocsánat, de mi köze van az ateistáknak ahhoz, hogy a hívek miért imádkoznak? Talán félnek, hogy hatásos lesz az ima?
Kedves Románia-i író! Ha megkérhetném! Hagyja mindenkire, hogy kiért szeretne imádkozni. Ez a legjobb amit tehet. Gondolom Ön ateista, de nem baj, legyen az. A világ már csak ilyen. Az iszlám viszont Önt sem kedveli, sőt. Egyenesen a vesztünkért imádkozik. Ez nem zavarja? Pedig kéne!
@torró:
Ki mondta, hogy az ateizmus elfogadja az iszlám vallást, vagy bármelyiket ??
@wmiki: ....vagyis pont olyan, mint az index, és a propaganda blogjai **
@Sipos Andras: Igen, a cikkíró a mélykeresztény szóval a hamis keresztényekre, az álkeresztényekre, a képmutatókra, a nullaerkölcsűekre, a teljesen ostobákra, a farizeusokra utalt. Az viszont nem derül ki egyértelműen a cikkből, hogy a cikkíró mennyire ismeri a valódi kereszténységet, szerintem nem túlzottan. No de nem lehet ebben a témában is jártas, bőven elég az, hogy megállapítja, az orbánimádás egy súlyos ostobaság, sőt elvetemült gonoszság.
@maxval bircaman BircaHang szerkesztőség: Én tudom mit akart a cikkíró írni, kedves ostoba, soknickű, látszólag bértopikoló. Te azonban tényleg nem tudod, mit akart írni, hisz roppant alacsony az intelligenciád.
@Sipos Andras: Tudjuk kicsoda Jézus. Egy háború-hírdető, gyűálöletkeltő világvégepróféta egy bronzkori MESEKÖNYVben, ami úgy nevezi a judaistákat/zsidókat hogy "A Sátán Zsinagógája".

Tehát minden keresztény írásba adta/adja hogy antiszemita. Ennyi.

@DFK: Az a köze kérem, hogy van egy olyan TÖRVÉNY, hogy az egyházak nem avatkozhatnak az Állam ügyeibe.
Tehát minden olyan tett, ami pl. egy politikus támogatására szólít fel, megszabja a hívőknek hogy mit gondoljanak egy politikai kérdésben (pl. választások), valamint amikor másokat próbálnak a vallásukba kényszeríteni (pl. MINDENKIT, világnézeti hovatartozásra tekintet nélkül imádkozásra szólítanak fel, egy imát tesznek állami jelvénnyé) - akor az bűncselekményt követ el, ésa mindnekori hatóság köteles lenne fellépni ellene (megbírsáolni, börtönbe csukni, a szervezetét felszámolni).

@torró: Ugyanez (adott vallás az ateisták - meg általában a más világnézetűek, sőpt az ugyanzon vallás más felekezetébe tartozók haláláért imádkozás/tettlegesség) - MINDEN VALLÁSRÓL elmondható. Hiszen a vallás hazugság, így az egyetlen módja a fennmaradásának az erőszak (a gyilkosság, az agymosás, a terror).
@agarik:

"van egy olyan TÖRVÉNY, hogy az egyházak nem avatkozhatnak az Állam ügyeibe"

Nincs ilyen törvény, nézz utána!
@DFK: Az ateistáknak az a köze az álhívők imájához, hogy észreveszik, amikor az álhívők ostobák, bálványimádók, torz-hitőek, és gonoszok. És ezt az ateistákon kívül még a hívők is észreveszik. Ja és az ilyenfajta álimák valóban veszélyesek, hisz az álhívőket gonosz, erőszakos cselekményekre tüzelik, olyanokra, amelyeket a kosuth téri elvakult verekedő öregasszonyok cselekedtek. És bizony, egy garázdaság akkor is bűncselekmény, ha egy 90 éves, 45 kilós öregasszony cselekszi, hisz ha szabad kézzel nem is tud sérülést okozni, mert gyenge, a táskája szélével igen, mert nagy lendülettel lengeti.
@torró: "Kedves Románia-i író! Ha megkérhetném! Hagyja mindenkire, hogy kiért szeretne imádkozni. Ez a legjobb amit tehet. Gondolom Ön ateista, de nem baj, legyen az. A világ már csak ilyen. Az iszlám viszont Önt sem kedveli, sőt. Egyenesen a vesztünkért imádkozik. Ez nem zavarja? Pedig kéne! " Én mint igenis hívő, igenis bele szeretnék szólni, hogy ki miért imádkozik. És bizony, lám, lám maga az ima is lehet bűn. Persze csak Isten szemében bűn az ilyen típusú bálványimádó ima, közjogi értelemben nem. De én bizony abba is beleszólnék, mint közéleti ember, hogy valaki ugyan közjogi értelemben nem bűnt követ el, csak épp Isten szemében erkölcstelenséget. Ez a bizonyos o-rbán-ima Isten szemszögéből nézve gonoszság. Ez van.
@torró: Hogy jött ide az iszlám? Ki nem szarja le az iszlámot. Itt most a teljesen istentelen orbán-imáról volt szó.
@wmiki: Ez mondjuk hülyeség. Lehet hogy abból következik ez a leírt hülyeség, hogy nagyon tudatlan és buta vagy. Nem biztos, de lehet.
@agarik: "Tudjuk kicsoda Jézus. Egy háború-hírdető, gyűálöletkeltő világvégepróféta egy bronzkori MESEKÖNYVben, ami úgy nevezi a judaistákat/zsidókat hogy "A Sátán Zsinagógája"." Ez hülyeség, elképzelhető, hogy valamely műveletlenségből, a kereszténység nem ismeretéből fakad. Művelődést, olvasást javaslok.
@maxval bircaman BircaHang szerkesztőség: Azt jól tudod hogy nincs ilyen törvény, de van ilyen demokratikus elv a liberális demokráciákban, hogy az egyház nem próbálja meg irányítani az államot. Magyarországon ezt az elvet nem tartják be, mert Magyarország nem liberális demokrácia, de nem is illiberális demokrácia, ahogy a fasiszta orbán hazudja, hanem rendes fasiszta diktatúra.
@Gérard Duchemin:

Előbb még azt mondta, van törvény, most meg az, nincs. Mi változott pár perc alatt?

Természetesen ilyen elv sincs.
@Gérard Duchemin:

"Magyarország nem liberális demokrácia, de nem is illiberális demokrácia, ahogy a fasiszta orbán hazudja, hanem rendes fasiszta diktatúra"

Diktatúra?

A diktatúra jellemzői:
- a hatalom nem vátható le,
- a hatalom nem a népszuverenitásból eredeztetik,
- nincs jogállamiság,
- nem biztosítottak az emberi és polgári jogok.

Ezen belül lehet enyhébb (autoritárius) és keményebb (totalitárius) egy diktatúra.
Különbségek a 2 között:
Pluralizmus: korlátozott (autoritárius) – hiányzik (totalitárius).
Civil szféra: korlátozott (autoritárius) – hiányzik (totalitárius).
Hivatalos ideológia: nincs (autoritárius) – van (totalitárius).
Civil szféra: korlátozott (autoritárius) – hiányzik (totalitárius).

Szóval a diktatúra nem azt jelenti, hogy valakinek a kedvenc pártod nem nyert a választásokon.

Magyarország jelenleg liberális demokrácia - sajnos.
@Gérard Duchemin: wow.
Személyeskedés, személyeskedéssel keverve, érvek sehol.
Ilyen egy tipikus, agymosott tudományhívő kommentje.
@_Epikurosz_:

Megnéztem.

Nem találtam olyat, mely igazolná azt az állítást, hogy: "van egy olyan TÖRVÉNY, hogy az egyházak nem avatkozhatnak az Állam ügyeibe".
@torró: Nem értem, mi köze a romániaiságomnak (így írják...) ahhoz, hogy mit írok. Ha azt akarta mondani, hogy nem is vagyok igazi magyar, akkor értem, hallottam mástól is, nem haltam bele. Mindenkit hagyok, hiszen senkitől nem vehetem el a jogot, hogy azért imádkozzon, akiért akar. Csak azt mondom, hogy ez rémes. Imaláncot a szegényekért, a munkanélküliekért, a menekültekért, a betegekért, a haldoklókért - ezt el tudom képzelni. Egy olyan politikusért, aki éppen hatalmon van, hát ezt nem. Méghozzá egy olyanért, akit nem bánt senki, ő viszont hadakozik Brüsszellel és mindenkivel.
@maxval bircaman BircaHang szerkesztőség: Ha nincs törvény, akkor sem kellene. Annyi mindenre nincs törvény, mégsem tesszük, mert íratlan törvényeinkre hallgatunk.
@Ivan Karamazov:
Azt hiszem nem fogunk egyet érteni, de az nem baj. Mindenkinek joga van saját véleményt nyilvánítani. Jellemzi ezt a helyzetet az megállapítás, " Ha egy vadász lelő egy medvét! Másképp jelenik meg a vadászok, és másképp a medvék újságában.". Amúgy bárkiért lehet imádkozni. Még egy gyilkosért is. Bocs de most nincs már energiám vitatkozni, ma már reggel 7 óra óta dolgoztam idáig. Tudni kell, hogy én 70 éves nyugdíjas, de szinte aktív dolgozó vagyok. Hála istennek! Ezt mondhatom?
süti beállítások módosítása