Ahogy én képzelem

Figyelem a magyarországi történéseket, és sok minden aggaszt, de egyvalami mértéktelenül — teljesen értetlenül állok a jelenség előtt. Ez pedig a jobboldali ún. értelmiségiek nagy részének kritikátlan hozzáállása a kormány minden intézkedéséhez vagy minden olyan vitához, amelyben a kormányt bírálják.

Még a "hozzáállás" szót is vonakodva írom le, hiszen már az is önállóságot, különvéleményt fejez ki. Ezeknél a közszereplőknél azonban nem lehet ilyesmit felfedezni. 

Olykor ráklikkelek arra a műsorra, amelyben Betlen János beszélget Babarczy Eszterrel, Schmidt Máriával és Tőkéczki Lászlóval, és eddig még egyetlenegyszer sem tapasztaltam, hogy e két utóbbi ne tett volna meg mindent Orbán vagy a kormány tisztára mosása érdekében, lett légyen szó a Wikileaks leleplezéseiről vagy bármi másról.

Vagy itt volt a múltkor ez az ízléstelen örzsenénizés Czakó Gábor részéről. Én már akkor sem voltam meggyőződve magaslati intelligenciájáról, amikor a Beavatás című televíziós esszésorozatát elkezdte, kételyeimet meg is írtam annak idején. Most azonban... Az asszony verve jó, mondta tulajdonképpen ez az ember, aki veszi a bátorságot, hogy Hamvasról értekezzen — Hamvasról, a csodálatos Arlequin szerzőjéről!, Hamvasról, akit minden érdekelt, csak a hatalom és a karrierizmus nem, aki tudott Arlequin lenni, nem csak beszélni Arlequinről.

Hölgyeim, uraim, önök mégiscsak értelmiséginek képzelik magukat, nem? Akkor vajon nem olyan gondolatokat kellene megfogalmazniuk, melyek legalább valamivel meghaladják a sarki fűszeres vagy a viceházmester szintjét? És ha legalább egyszer nem visszhangoznák, ami valamelyik jobboldali politikus száján kiesett... Én legalábbis így képzelnék el egy "értelmiségit".

Vagy ez egyszerűen a rosszul értelmezett "jobboldaliságból" adódik? Hogy aki jobboldali, az per definitionem félti a magyarságot, Trianonnal kel és Trianonnal fekszik, retteg az idegenszívűektől, következésképpen Orbánt és a Fideszt "megmentőnek" tartja, akit/amit csak hódolat illet meg, nem bírálat?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jodemenysegfoka.blog.hu/api/trackback/id/tr774813451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

az Erdelyi TV.a tavalyelott ketszer is musoraba vette a Habsburg csalad tortenetet,a F.F.szarajevoi halalat s az ezekkel a temakkal foglakozo osszes politikai-tortenelmi adatokkal teli temakat.Ezeket latva tudhattam meg en is,sok mindenkivel egyutt,hogy ha az elso vilaghaboru elmarad,Ferenc Ferdinand keso oregkoraban hal meg,akkor Maniuval es meg nehany mas Kisantant-i nem magyar politikai gondolkodoval karoltve be akarjak vonszolni Moldaviat,Beszarabiat,Moldovat,Havasalfoldet az Osztrak Birodalomba,teljes autonomiat kapva a Dnyesztertol a Tiszaig minden roman,minden magyar autonomiat kap a Tiszatol a Balaton felehosszaig,minden szlovak a mostani Szlovakia helyen plussz meg nehany szaz falu a mostani Magyarorszag rszaki peremvidekerol,a szekelyeknek autonomia abban a harom megyeben,amiben nagyjabol elnek,stb,-....amikbol siman kitetszik,hogy ez lett volna az a fertelmes Dunafederatios allam,amiben mindegyik nemzetnek megszuntek volna az addigi evszazados,a magyaroknak ezereves jogallamisagi berendezettsegeik,stb,amibol meg inkabb az mutatkozik meg,hogy kesz hulye az,aki meg mindig tapsol a "volna"-nak es hurrogja azt a vant,amit a Trianon biztositott.Mert ha az emberek keze szerint ment "volna"vegbe a tortenelmunk,meg ott se lennenk mar,ahol meg siman megvagyunk.S mondom ez a Erdelyi tv.ben lathato volt es meg mindig tovabb folyik a trianonatkozo orulet kitudja meddig,mig el nem porlad,mint a szikla az ostobasag is.(mert sajnos a szekely karbid-gyorsasaggal porlad a kulombozo folyadekok hatasara)
süti beállítások módosítása