A doboz besokall

A mozartos dobozt Márta vásárolta egy Mikulásra Ágotának, keksz volt benne. Érdekes szerkezet, ha felhúzod, a Kis éji zene árad belőle. De már néhány éve nem árad, annyit hallgatta a lyányom még óvodás korában.

Egy este Márta mégis megpróbálkozott vele, de hát nem és nem. Most már a pipámat, a pipaszurkálómat, a pipaszűrőket meg a pipadohányt tartjuk benne, hát sértetten elhallgatott. Örökre.

Teltek-múltak az esték, néhány nap múlva elmentek angyalkodni a Corába. Én meg ülök otthon, Camus-t olvasok, minden szép és művelt. S hát egyszercsak, mint valami thrillerben, megszólal valami a konyhában. Hallgatózom, Almára nézek, bár ő szerintem egy betörőnek csóválná a legjobban a farkát. Hosszú másodpercekbe telik, míg megnyugszom és felismerem. A kekszes doboz az – bizonyára megunta a banánt. Illetve a dohányt.

A bejegyzés trackback címe:

https://jodemenysegfoka.blog.hu/api/trackback/id/tr385011444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása