Elmúlt és megmarad - a magyarok búcsújáról

Tévedtem: a belgákat nem lehet legyőzni.

Legalábbis a jelenlegi magyar válogatottnak semmiképpen. Gyorsabbak, technikásabbak, bátrabbak, magabiztosabbak. Mentségemre szolgáljon, hogy ezt ők maguk sem mutatták meg az előző meccseken — ilyen pazarul még soha nem játszottak, és Hazard sem volt még zseniális. Hiszen a foci olyan, mint a művészet: meg kell mutatni a zsenialitásunkat, hiába beszélnek róla mások.

A magyar csapatból nekem Szalai, Kádár és Király tetszett igazán. Szalai minden labdát levett és átadott, még jobb lett volna, ha folyamatosan van mellette egy olyan fúrógép, amelyik átmegy a falon. Ez ugyanis nem az izlandi fal volt: visszafelé is mozgott, nemcsak zárt. Kádár abszolút biztos hátvéd volt a legvégéig, amikor már úgy mentek át rajtunk, mint kés a vajon, ahogy Hajdú B. István is megjegyezte, szemben Langgal, aki lassúnak is bizonyult, jól sem helyezkedett, de legalább több labdát is eladott. Király pedig Király volt, nagy kapus az utolsó tornáján.

Ami elmúlt, mégis megmarad. Ez egy olyan csapat, amely már csapat: összjátszik és számolni kell vele, és nem szenved az elmúlt harminc év minden egyes magyar csapatának rákfenéjétől: nem fárad el 45 perc alatt. Lehet építkezni, gyorsabb, keményebb játékosokat felfedezni, ütőképesebb együttest létrehozni.

A fiúknak és az edzőknek azonban mindenképpen gratuláció dukál. Itt voltak, az utolsó meccs nagy gólkülönbsége ellenére szinte végig igazán a pályán, helyzeteik akadtak (bár akadhatott volna több), szívünk lehetett nekik és lelkesedésünk. Détári, Esterházy, Nyilasi, Törőcsik és a többiek után végre, végre! egy nagy magyar válogatottat követhettem.

SZÉP VOLT, FIÚK!

A bejegyzés trackback címe:

https://jodemenysegfoka.blog.hu/api/trackback/id/tr848847860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása