Svejk pezsgőzik - magyar-román buborékok

Talán nem vagyok elég érzékeny, de annyira elképzelek egy olyan civil szervezetet, mely humorral válaszol a sértésekre, és például amikor egy ortodox pópa le- vagy felmongolozza a magyarokat, akkor flashmobot szervez, amin mongolok nyereg alatt puhítanak egy pópát, amikor pedig egy külügyminiszter letiltja a diplomatákat, hogy elmenjenek egy másik állam ünnepére, akkor hirtelen pezsgőzni kezd egy háromszínű pezsgősüvegből, és koccintani fáradhatatlanul és frakkban. Ilyesmiket képzelek.

Hogy mennyire nincsen Svejk sehol, ez jutott eszembe. És ezzel nem a politikusokat bírálom, mert nekik megvan a maguk dolga; sem a meglévő civil szervezeteket, mert nekik is a maguké. Én csak azt sajnálom, de azt nagyon, hogy soha nem vagyunk a humorunknál, és mindenféle csatákat vívunk, melyekbe bele hagyjuk ráncigálni magunkat. És ha csak az lenne az eredmény, hogy néhány szélsőjobbert megütne a guta! Már az is mekkora nyereség.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jodemenysegfoka.blog.hu/api/trackback/id/tr1412028277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása