Lábtörlő alatt

Abban a világban, ahol mindenki vakon ugyanazt hiszi, az esztétikai eszménykép a szar tagadása. "Ezt az esztétikai eszményképet giccsnek nevezzük." Ez a nagyon radikális és nagyon igaz gondolat Kundera A lét elviselhetetlen könnyűsége című regényéből származik. Én azt hiszem, a magyar társadalomnak nagy szüksége van erre a tagadásra. És arra a gyűlöletre, amely ebből a tagadásból származik.

Ha nem lettek volna németek, nem lett volna fasizmus Magyarországon. Ha nem lettek volna oroszok, nem lett volna kommunizmus. A franciák a bűnösök Trianonért. A migránsok erőszakolják meg a nőket. Soros pénzeli az ellenséget. A külföld gyanús erői működnek a háttérben, persze Magyarország és a magyarok ellen. 

A lényeg: Magyarország és a magyarok soha semmiért nem hibás(ak). Ők mindig csak a hagyományokat őrzik. Mindig felnéznek az apjukra. Minden nyilas, besúgó, ávós, szekus, párttitkár zsidó volt, vagy román, orosz, szerb, horvát, szlovák, cseh, ukrán. 

Ez a lábtörlő alatti múlt remekül megfelel a magyar családok többségének. A férfi iszik, verekszik és egy vérnősző barom, de hát ilyen a férfi. Mégiscsak az apád, mégiscsak a fia vagy. Az anyád félholtra alázva sem fogja beismerni soha, hogy boldogtalan volt a házassága. A nő dolga a szülés és a tűrés, a gyermeké meg a kusslegyen. Kisfiam, neked mindig nagy volt a szád, pedig tető volt a fejetek felett.

A legfelvilágosultabb elmék is "árnyalni" kezdenek, ha kiderül valami. A szennyest nem a nyilvánosság előtt kell. Az ellenfél malmai fáradhatatlanul őrölnek. 

Így aztán persze, hogy a gyűlölet az egyetlen megoldás. Ha felengedünk, akkor még a végén magunkba nézünk, és belátjuk, hogy ha a mai zsidógyűlölet rokon volt a tegnapival, akkor nem kellettek a németek. Illetve kellettek, már alig vártuk őket! 

Ellenben ha megteremtjük a Wass Albert-mítoszt, akkor már gondolkodni sem kell, és meg sem kell hallanunk, amit Bánffy vagy Kós írt a magyar felelőtlenségről. Ha búsongó slágerektől könnyezünk, soha nem fenyeget az a veszély, hogy feldereng az igazság. Minden boldogtalannak, aki a hagyományok szerint az, vagyis tagadja a saját boldogtalanságát, az olcsó és felemelő hazugság a legkönnyebb mentsége. Ha már muszáj, legalább legyen jó; ha már nem lehet jó, tegyünk úgy, mintha jó lenne. 

Soha nem kellett a szabadság. Ceaușescu rossz volt, mert más nyelven szórta ugyanazokat a szólamokat a külföld gyanús összeesküvéseiről és a veszélyes idegen elemekről. A menekültek még a láthatáron se voltak, mikor javában fröcsögtünk ellenük, és bizonyos történések már csak megerősítettek a hitünkben. Hát különben a vak is látja, milyenek a románok. És hogy a zsidók maguknak akarják.

Mindig a hit kellett: Istent mondani, és közben valakire gondolni, magyarokat, és megint csak valakire. Valakire, aki hibátlan, tehát nem is látjuk meg a hibáját. Valakire, aki meg fog menteni, mert mi folyton megmentésre vagyunk szorulva, ezért nyilvánvaló, hogy autonómia kell nekünk.

Azt nem értem, hogy hová lett az intellektus, amely kételkedik a hitében, vívódik, töpreng, gondolkodik. Egészen közelről megéltem, hogy mindenki a Kriterion köteteire hivatkozik, és mindenki Haragot isteníti. Mind az előbbiek, mind az utóbbi a kreativitás, az értelem menedékét jelentették egy sötét világban. Én mindenesetre azt hittem, hogy azt jelentik. Meg azt is hittem, hogy egy birodalom mohóságát mindenki egy birodalom mohóságának tartja. De ha a cár nem a kommunizmusra hivatkozik, akkor mindent szabad neki.

A lét pedig marad, amilyen volt. Elviselhetetlen a könnyűsége.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jodemenysegfoka.blog.hu/api/trackback/id/tr5513819978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A számból vette ki a szavakat avagy a tollamból a betűket. A sikertelen örökvesztes pusztuló nép lelke. 5 év múlva már kevesebben lesznek, mint Ausztria lakossága. Kár pazarolni rájuk a gondolatot is.
Én elhatároztam, hogy négy évig a magyar hírek felé se nézek többé. Én elleszek, itt is boldog vagyok, (bár ha a férjem hajlandó lenne, akkor rég leléptem volna,) anyagi gondom sincsen, a jövőtől se félek, magamban is bízom.... de normális országban szerettem volna élni. De ha azok nem akarják, akiknek fontos lenne, hát akkor nem. Részben hülyék, részben megvezetettek, mindegy is, én feladtam. :)
Latom megutott teged is a demokracia legujjabb unnepe.

Nembaj, igyal, lipppsi, attol se leszel hulyebbb.
@Borondot jol pakoljatok be lippsik: Üdv a győzteseknek! Megnyertétek a csatát és ezzel elvesztettétek a jövőt. Sajnos a miénket is. És amikor majd a gyerek fejére szakad a plafon az iskolában, a nagymama belehal a náthába, amikor újra megverik a zsidókat az utcán, meg lelövik a cigányokat a soron, akkor is mi leszünk a hibásak: akik óvva intettünk, hogy hová vezet majd ez, a ti fényes győzelmetek. Üdv és örök dicsőség néktek, hős lekek, a hibátlanok!
Teljes zsákutcában vagytok.
A kampányban végig orbánoztatok, mészárosoztatok, mocskolódtatok.
Most meg lehülyéztek 2,5 millió embert, aki letette a voksát vmi mellett. 10 éve mást hibáztattok, patásorbánoztok és nyomát nem mutatnátok, h ti miért lennétek jobbak? És mindezek mellett a múltatokban ott az elqrás. Ha így folytatjátok orbánnak 2030ig sima útja van...
Érdekes mellékzönge, hogy az ilyen fennkölt, a gyűlöletről szóló posztok maguk is csöpögnek a gyűlölettől. Nem vezet ez sehova, le kéne már állni ezzel.
Remek írás!
Én eddig is lehüjéztem a sok ostobát!
Ez a magyar alap, a civil életben is, a lakóhelyünkön is, mindenhol, az iskolákban, az óvodákban, a villamosokon stb.
Önző és irigy nép vagyunk (többségében) és valami kiatalált nemzeti büszkeségből fakadóan köpjük arcon az egész világot, és amikor kell egymást is.
Most egy hulaldék politikai csürhe is elég ehhez (pártoktól függetlenül)
Ostoba a magyar, mert egy faluban is eldobja az önrendelkezéshez való jogát! Ostoba, mert nem tudja, hogy holnap már a lakásának a afalain belül is megszabják majd, mikor szarhat, mikor tévézhet.
Az emberi civilizáció alapja az ebmer és a család!
Normális népeknél az állam soha nem állhat a gyerekünk fejére. Mindenhol, normális országokban a települések, utcák közössége dönt a helyi dolgokban, az iskolák is az ott élők szerint működik.
Ma ez megfordult nálunk, gyakorlatilag senki nem dönthet még a saját sorsában sem és jobbágyként rajong közben az uralkodóért.
Orbán is irányíthatna úgy, hogy a nép boldog! lehetett volna egy második Kádár, haláláig csüngtek volna rajta az emberek. De ő beteg, nem egyszerűen a pénzért csinálja ezt, amit csinál, így az egész társadalom zsarolása számára az ideális út a beteg elméjének boldogságához. A mamelukjai meg a háttérben fosztogatják azt, amit a jobbágyok kínkeservesen létrehoznak.
Örülök az örülök örömének, hiszen ők azért boldogok most, mert egy másik primitív suttyó halmazt legyőzhettek, a népet valójában nem, de a jog már bármit megenged. Ja nem nekik, az uralkodónak.
De ők örülnek, majd örülnek, ha ök következnek a fa alatt, a történelem már megmutatta, mi következik ilyenkor, de érdemes lenne nekik erdogán felé is kacsintgatni és biztos örömforrás nekik, ha putyin bárkit lelövethet bárjol, csak mert ellenvéleménye van a másiknak.
Az örülök merő ostobasáégból a nyilt fasizmust tapsolják, nem értik, hogy ők nem a hatalom részesei, csak pillatanyilag a nyertesei.
Szóval örülök, hogy ennyien örülnek annak, hogy 1990-ben még azt hittük 25 év alatt elérjük a normális emberi életszinvonalat, és most örülhetnek annak, hogy már SOHA ez nem fog bekövetkezni.
Mert ugye az örülők sem hiszik, hogy orbán most hirtelen a 200 ezres hazai vállakozói szférát fogja támogatni? Mert enélkül nincs gazdasági fejlődés, nincs jövő... És az oktatás sem érdeke, hiszen csak ez a buta halmaz örül, a tanultak gondolkodnak és ellenörizhetetlen, önálló emberek jönnének létre.
Az örülőket köszöntöm a pokol kapujában, ők ezért nem felelősek! Az ellenzék a felelős, a médiájuk, a bloggereik, akik hosszú ideje hüjítik azon többséget, a valódi 2/3-ot, nem a parlamentit, akik még hittek a normális Magyarországban.
Egy jobbközép, polgári és keresztény országban.
Az örülök meg örüljenek, amíg tehetik, ma már nincs ellensége a vezérüknek, így kell majd másik, és azok ők lesznek...
A magyar egy selejt.
@Kivlov:
Mi legalább nem csalunk:
www.valasztas.hu/dyn/pv18/szavossz/hu/M03/T004/szkjkv_009.html
Mennyit kapott fent a 4-es, lent meg a 9-es? Életszerű, igaz?
@efi:
Az bizony. A kutya nem kíváncsi ratok.
Úgyhogy visdza kene venni az arcból és elgondolkodni h miért...
"Egyél szart! Egymillió légy nem tévedhet!"
@para_noir: Ebből nem a gyűlölet csöpög, csak a keserűség. És igazán örülnék, ha az érveket is figyelembe venné.
süti beállítások módosítása