Nem értem az ukránokat

Nem is értem, hogy mit akarnak az ukránok.

Az ukránok vitézkednek, holott rögtön az elején elrontották már azzal, hogy alkalmat adtak Oroszországnak, ennek a bűbájos és demokratikus hagyományairól híres nagyhatalomnak, hogy megtámadja őket. Ám az ukránoknak még ez sem volt elég, mert még védekeznek is, és akkor már igazán nem lehet érteni, hogy mi a bajuk azzal, ha a szegény agresszor visszalő. És ez még mindig nem hat az ukránok értelmére, mert körömszakadtáig védelmezik az országukat, amit nem szégyellnek a hazájuknak nevezni, és ez már tényleg mindennek a teteje. És még ez sem sok a jóból, mert az elnökük, aki nem mellesleg színész volt bűnös életében, még hergeli is az oroszok bátor és tisztességes, nem kevésbé férfias elnökét, aki emiatt nem tud meztelen pektorálisszal lovagolni, mint egy igazi Ivánuska. 

Bajor Andor | Petőfi Irodalmi Múzeum

Nem is értem, hogy mit akarnak az ukránok, mert az elnökük nyugodtan megadhatná magát a rettenetes népével együtt, és akkor senki nem háborúzna nekik, de ők még akkor is védenék magukat, már természetesen az ukránok. Ők viszont minden alkalmat megragadnak, hogy igazságtalanságokról kiabáljanak, amikor pedig megköszönhetnék, hogy egy ilyen nagyvonalú ország próbálja meg leigázni őket, amelynek 1989 előtt is alig tizenhét köztársaság itta a levét. Ám az ukránoknak még az is sértésnek számít, hogy egy ekkora birodalom emléke próbálja meg a magáévá tenni őket, és az ember már igazán nem tudja, mi a teendő egy ilyen mértékű hálátlansággal szemben. Holott a Legnagyobb Medve is megmondta, hogy denácítlani akarja őket, ám az ukránok szívében nincs sem igazság, sem szeretet, ezért kell megmutatni nekik az utat. És bár mindenki előtt igazán nyilvánvaló, hogy az ukránok nem szeretik a békét, az ukránokban cseppnyi belátás sincsen, pedig már azok is kezdenek kiábrándulni belőlük, akik harminc évvel ezelőtt egyetlen mozdulattal hazaküldték az oroszokat, akikről akkor még úgy tűnt, hogy nincs akivel beszélni velük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jodemenysegfoka.blog.hu/api/trackback/id/tr2617817033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása